Willem III en zijn Amerikaanse vriendin

Nog één avondwandeling en dan zit het erop voor Willem. Zijn Amerikaanse vriendin vliegt morgenochtend terug naar huis. Willem III, de inmiddels al bijna volgroeide herdershond van het studentenhuis op nummer 62, heeft het de afgelopen maand uitstekend naar zijn zin gehad. Bijna elke avond, na het eten, belde zijn Amerikaanse vriendin bij de studenten aan en nam hem mee op haar avondwandeling door het Wilhelminapark.
Scholiere Emma van Wagenberg (16) uit Salisbury, Maryland heeft Nederlandse ouders. Die stuurden haar deze zomer naar Utrecht om een cursus Nederlands te volgen aan het Boswell instituut. Emma: 'Ik kwam de studenten tegen op straat en we raakten aan de praat. Ik hou erg van honden dus ik vroeg of ik Willem uit mocht laten.' Dat mocht. Thuis is Emma naar goed Amerikaans gebruik gewend om een paar uur per dag te sporten. Haar avondwandeling met Willem besloeg dan ook niet één, maar maar liefst drie rondjes door het hele park.

Willem neemt een vaste route en stopt netjes voor het oversteken. Iedereen kent hem en menig hondenbezitter uit onderweg zijn verbazing over hoe groot Willem nu alweer is geworden. Na drie kwartier levert Emma hem weer af. Weten de heren studenten dat Emma morgen vertrekt?

'Yes - regretfully.'

KK, 10 september 2008