Water besparen met een 3.000 liter regenwatertank in de achtertuin

Afgelopen Maart kreeg de familie Snoeks op de Mauritsstraat 79 een regenwatertank afgeleverd. Hierna de belevenissen van Rob Snoeks bij het voorzien van zijn huis van een grijs-water-systeem.

Ik had deze op de bouwbeurs besteld bij de firma GEP Benelux BV. Deze drie duizend liter tank stond nu echt voor de deur en het werd de hoogste tijd om een spade in de grond te steken. Mijn vrouw had een praktische opmerking; waar laat je de drie duizend liter grond die de tank gaat innemen? Omdat mijn achtertuin enkele jaren geleden was gesaneerd en daarna opgespoten met rivierzand, kon ik dit zand nu gemakkelijk via Marktplaats kwijt. Er was een dag scheppen voor nodig om het gat van zo’n 3 bij 3 meter en circa 1 m diep te verkrijgen. De tank zelf is gemaakt van gerecycled polyethyleen en woog zo’n 140 kg en werd met behulp van behulpzame buren over de garages naar achteren getild. Een perfecte actie die onmiddellijk om een biertje vroeg. Enkele dagen later, wederom een biertje toen de tank weer met behulp van de buurt, een zachte landing maakte in de kuil.

Toen kon het aansluiten beginnen en de laatste buis was nog niet aangesloten of het begon zachtkens te regenen en al spoedig vulde de tank zich met de eerste druppels uit de regenpijp. Inmiddels zitten de twee toiletten, het urinoir en de wasmachine aangesloten op een “grijs-water-systeem”. Mijn vrouw had er een hard hoofd in dat de wasmachine er ook op aangesloten werd; echter de was komt er schoon en fris uit. Het enige minpuntje tot nu toe is; het is een veel té droog voorjaar en ik kom regenwater te kort! Ik ga binnenkort bekijken of ik naast het aansluiten van de regenpijp van de buren, ook het douchwater kan opvangen, filteren en hergebruiken via de regenwatertank!

Rob Snoeks