Women who build, building from the inside
19 juli 2007 t/m 15 augustus 2007

Nadat de reizende tentoonstelling ´Women who build, building from the inside´ langs tal van grote steden in Europa en het Midden Oosten heeft gereisd, is nu de stad Utrecht als volgende locatie aangewezen om het werk van een aantal veelbelovende vrouwelijke architecten te exposeren.

Oorspronkelijk ontstaan in Spanje en ontwikkeld door het Spaanse bouwnetwerk voor vrouwen La Mujer Construye, reisde de tentoonstelling via Spanje, Libanon, Italië naar Nederland. Telkens sloot zich een nieuwe groep architecten hierbij aan. In deze traditie is een selectie van Nederlandse vrouwelijke architecten in de bestaande expositie opgenomen. Het idee achter dit project is om de professionele rol van vrouwelijke architecten te benadrukken en te laten zien op welke manier zij een bijdrage leveren aan het ontwerpen van een bebouwde omgeving. De onderwerpen van de getoonde objecten sluiten aan bij de filosofie van La Mujer Construye om in een cultureel, solidair en toegankelijk collectief de architectuur te promoten, te ondersteunen en verder te verbreiden.

Opening tentoonstelling:
Op donderdag 19 juli aanstaande zal de ambassadeur van Spanje in Nederland om 17.00u de tentoonstelling ´Women who build, building from the inside´ officieel openen in Architectuurcentrum Aorta.

Presentaties:
Om 17.45u start in het vlakbij gelegen Instituto Cervantes het inhoudelijke programma van de tentoonstellingsopening. Hierin zullen vier aan deze tentoonstelling verbonden architecten van Spaanse, Libanese, Italiaanse en Nederlandse origine, een presentatie geven over hun visie op de architectuur en de bouwcultuur in hun land.

Deze internationale tentoonstelling in Utrecht is georganiseerd door Bouwnetwerk in samenwerking met La Mujer Construye, Instituto Cervantes, Architectuurcentrum Aorta, de Universiteit van Utrecht en de Gemeente Utrecht. De tentoonstelling blijft van 19 juli tot 15 augustus 2007 in Utrecht.


www.womenwhobuild.nl
Aorta
Achter de Dom 14
3512JP
Utrecht
030 2321686
tours@aorta.nu