Feest Bloeyendael 25 mei, actie rond Biltse Griftpad
Wethouder Giesberts belooft beschoeiing en verbreding

Utrecht, 19 mei 2008

Zondag 25 mei Dag van het Park ook in Bloeyendael!

Ook dit jaar doet Park Bloeyendael mee met de landelijke Dag van het Park. Vanaf 13 uur vinden er allerlei activiteiten plaats voor jong en oud; natuurbeleeftochten (7-11 jaar), verteltheater, waterdieren bekijken en ook akoestische muziek. Naast de koren Cantate Kantina en Valse Lucht, zal het saxofoonensemble Kwartet! de oren strelen. In het ensemble speelt Mauritsstraatbewoner Peter Verhaak de laagste partij, dus grijp uw kans om hem eens in het wild te beluisteren! 

En natuurlijk ontvangen wij bezoekers weer graag in ons paviljoen Bloeyendael Binnen met koffie, thee en limonade.Wegens het succes van vorig jaar is de paardentram tussen Wilhelminapark en Juliana van Stolberglaan geprolongeerd. Vanaf 12 uur kunt u opstappen in het Wilhelminapark, dat eveneens diverse activiteiten organiseert. Bij de eindhalte aan Stolberglaan wordt u opgewacht door vrijwilligers van Stichting Bloeyendael die u naar het park toe leiden via het inmiddels uitgebreid op de website besproken Biltse Griftpad.

Over dit pad langs de Ridderschapsvaart hebben we gelukkig goed nieuws, nadat eerder door de verslaggevers van de Mauritsstraat-website de slechte staat van het pad werd gemeld met zelfs het risico van afsluiting. Inmiddels hebben wethouder Giesberts en dijkgraaf Poelmann van het Hoogheemraadschap schriftelijk verklaard spoed te zetten achter het beschoeien van de Ridderschapsvaart en herstel van het wandelpad. De komende maanden is het nog even behelpen, maar aan het einde van de zomer moet het allemaal dik in orde zijn. Over afsluiting is niets meer gehoord...

Wilt u meer weten over park Bloeyendael en het programma van de Dag van het Park, kijk dan eens op www.bloeyendael.nl. We begroeten u graag op 25 mei! 

Ton Rennen, namens Stichting Bloeyendael