Het hekje vervolg

Utrecht, 11 oktober 2006, van onze verslaggever op locatie

Uw speciale correspondent werd vanmorgen vroeg gewekt door het lawaai van werkende parkbeheerders. Tot zijn stomme verbazing waren 5 mannen ( met 2 auto's) bezig met het hekje. Beter gezegd: ze waren luidkeels met elkaar aan het discussiëren. Het kwam er op neer dat 4 collega's de man met de snor poogden uit te leggen dat het paaltje om het hekje vast te zetten echt niet kon; immers dan konden er alleen nog fietsers door.
En om zijn woorden kracht bij te zetten, greep een kaalgeschoren ambtenaar, gekleed in een zwart t-shirt met afgeknipte mouwen, het paaltje tussen zijn gespierde armen en haalde het, als een krachtpatser op de kermis, in een keer uit de grond.


Foto's genomen met 'candid gsm' door JP himself

De fietsenbevechter stond er al die tijd beteuterd bij, terwijl zijn collega's het gat van het paaltje met zand vulden en opnieuw bestraatten. Na 1 ½ uur vertrokken de ambtenaren.
Het zal u duidelijk zijn, dat dit de enige concessie zal zijn van de Gemeente tav het hekje. Want het principe van de maatregel moet natuurlijk gehandhaafd blijven. Het monumentale park moet op last van Europa van fietsers verschoond blijven, behalve natuurlijk op die enorme asfaltweg dwars door het park en het Loolaantje - als officiële hoofdfietsverbinding van Centrum naar de Uithof.
------

De charmante vaagheid van een candid fotoverslag

In Amerika is het woord van de baas wet. Protesteren? Gelijk een rose briefje ( pink note) dat je volgende week niet terug hoeft te komen. In Nederland werkt zoiets niet. Ook mijn ruime bedrijfservaring is dat je tegen elke beslissing achteraf nog mag protesteren. En dat deed onze besnorde ambtenaar en bevechter van fietsen.


Twee vrachtwagens vijf man...

Om 13.30 uur opnieuw twee auto's en 4 werkers en een opzichter in een colbertje. Zelfs de gespierde krachtpatsers deed weer mee. Er werd bijna weer een uur gediscussieerd en gemeten onder leiding van de man met de snor: hoe wel kinderwagens maar geen fietsers? Uiteindelijk werd besloten het hekje opnieuw te verplaatsen.


'Maar mannen, haal dat rothekje toch weg!'

Annamaria, Mw. Rinck, Olivia: vele bewoners poogden de werkers tot rede te brengen. 'Mevrouw: wij krijgen er ook een punthoofd van, maar het moet nou eenmaal gebeuren. Als u wat wilt moet u een actiecommitee oprichten". Een fietser krijgt als antwoord: 'nou mevrouw: we dwingen u in ieder geval af te stappen'. Om 14.53 was de dag afgelopen voor de heren.
Nog niet voor de buurt. Want omdat men nu via de achterkant het hek langs kan, was daar nog een paaltje geplaatst. Hetgeen met hulp van nieuwe buurtgenoten in ieder geval maar weer werd verwijderd. Zo leer je als nieuwe bewoners je buurt ook kennen.

JP


Snapshot vanuit JP's verborgen venster


Erin, eruit, erin, eruit...

Reageer vooral in ons gastenboek!!!!