DRAAIHEK STAAT VOOR PAAL


foto KK

3 november 2006, van onze verslaggeefster

We kunnen er niet omheen. Er moet weer een berichtje worden geplaatst over het beruchte paaltje.
In de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november hebben onbekenden de bovenste paal van het houten hek met kracht verwijderd. De paal in boomstamstijl is circa 2,5 meter lang. Gevolg is dat iedereen nu rechtstreeks vanaf de brug de Koningslaan op kan lopen, fietsen of rijden. Het ingewikkelde wurmen via het draaihek is niet meer nodig. Dat laatste was ook al bijna niet meer mogelijk, maar met een beetje geduld kon je er met de fiets nog door. De gemeente wordt hiermee opgezadeld met een nieuw probleem. Het hilarische is dat velen de nieuwe royale doorgang helemaal niet in de gaten hebben. Nog steeds zie je sloten ouders met kinderen en fietsjes netjes langs het draaihek gaan. Men verwacht deze nieuwe wending in de paaltjesgeschiedenis niet en dan valt het ook niet meteen op. Het is wel een beetje gevaarlijk voor kinderen die enthousiast vanaf het bruggetje naar beneden sjezen. Voordat ze het weten staan ze midden op de weg van de Koningslaan. Dus ouders, opgepast. De verwijderde boomstam is in geen velden of wegen te bekennen. Het blijft voorlopig gissen naar de daders. Is het een protestactie van boze gehandicapten. Is het een baldadige streek van studenten uit de buurt met een glaasje of wat op. Ik neem niet aan dat boze ouderen die achter een rollator moeten lopen hun woede op deze wijze hebben uitgeleefd. En de gefrustreerde buurtbewoners uit onze "nette" buurt, die een blokje om moesten fietsen zie ik ook niet echt in staat tot een dergelijk stukje bravoure. Maar je weet het maar nooit.

PB

Reactie van onze goede vriend uit de Stadhouderslaan
13 november 2006

In onze wijk is altijd wat te beleven.Goed, dat er een website bestaat, die ons op de hoogte houdt van alle gebeurlijkheden. Zo ook met de clandestiene fietsroute via het onstreden bruggetje!
U kunt mij classificeren onder de rubriek "ouderen". Als zodanig laat ik mijn hond voor een korte route uit door het Wilhelminapark. Daarbij stel ik vast, dat er van Noord naar Zuid en van Oost naar West twee goed geoutilleerde, beschermde fietsroutes door het park bestaan. Toch menen een groot aantal fietsers, dat zij recht hebben op een kortere route over een aan weerszijden als wandelpad aangegeven pad, dus in wezen is men dan in overtreding. De route wordt gedoogd, omdat er geen controle is. Het irritante van het misbtuik van die route is, dat de fietser zich niet realiseert, dat fietsen over het algemeen geruisloos zijn. Men beschikt over een fietsbel, maar gebruikt die niet,om aan te geven dat er een fietser aankomt. Het gevolg is, dat je je "rot", schrikt, als er weer een fietser je achterop komt.
Het probleem is duidelijk nog niet opgelost met het verwijderen van een deel van de brugleuning!
Wordt vervolgd.

JS