Roy Beijaert, Kitty Kilian, Bart de Boer en Bart Andriessen

Webredactie op bezoek bij Wijkbureau Oost

13 januari 2007, van onze verslaggever

Op vrijdagochtend 12 januari pakten drie redactieleden de fiets en reden via het Wilhelminapark naar ons eigen wijkbureau. Aanleiding voor het bezoek was de verslaglegging van de perikelen rond het brughekje bij de Dillenburgstraat en de daarop volgende emailwisseling met Bart Andriessen, onze wijkmanager. Andriessen was onder de indruk van de website en wilde ons graag een keer ontmoeten. Omdat onze website inmiddels een functie heeft voor heel Utrecht Oost, met tachtig unieke bezoekers per dag, lijkt het zinnig eens te kijken of we zo af en toe wat relevante aankondigingen kunnen doen die onze wijk aangaan. Wanneer de bezoekers van onze website vooraf kunnen lezen dat er binnenkort iets gaat gebeuren, zoals brughekjes plaatsen of bomen omzagen en ze vooral ook kunnen lezen waarom die acties plaatsvinden, zal er wellicht eerder begrip zijn.

De koffie was bruin en Bart Andriessen een goede gastheer. Hij was benieuwd te horen hoe onze website was ontstaan. Hij gaf aan dat hij een dergelijke website in straat of wijk een belangrijke functie toedicht. Er ontstaat meer verbondenheid, allerlei praktische zaken kunnen onderling gemakkelijker worden aangepakt of opgelost.
Andriessen liet ons weten dat men bij de gemeente bezig is met de voorbereidingen voor de zorgvuldige reconstructie van het veel besproken Wilhelminaparkbruggetje. De stalen constructie verdwijnt en er wordt een soort sluis geconstrueerd van oorspronkelijk "knuppelhout". De bedoeling is dat het bruggetje er weer autentiek uit gaat zien. Natuurlijk moeten rolstoelers of in ieder geval mensen met kinderwagens er gewoon door kunnen. Fietsers zullen, ook in de toekomst, bij het bruggetje gewoon moeten afstappen. Vervolgens is het de bedoeling dat ook die fietsers blijven wandelen tot aan de asfalt noord-zuidprommenade. Daar mag wel gefietst worden.


Bart Andriessen, wijkmanager Utrecht Oost

We bespraken in hoeverre uw redactie en het wijkbureau kunnen samenwerken. Afgesproken werd dat Andriessen als eerste een artikel voor de website schrijft waarin hij de taken en mogelijkheden van het wijkbureau uitlegt. In dat stuk zal hij ons ook voorstellen aan zijn medewerkers. Het is voor de bewoners goed te weten wie bij welke taak hoort. Telefonisch contact met het wijkbureau is centraal geregeld. Het direct bellen van medewerkers is in de praktijk niet haalbaar. Dan komen ze niet meer aan hun werk toe. Wel zal uw webredactie proberen alle relevante emailadressen te krijgen, zodat u ook via ons de ter zake doende portefeuillehouders uit het wijkbureau kunt bereiken.

Iemand die in ieder geval zeer open staat voor reacties uit de wijk is onze eigen wijkwethouder Robert Giesberts, aldus Andriessen. Giesberts heeft een eigen weblog en schrijft daar haast dagelijks wel wat in.


Wijkwethouder Robert Giesberts

Andriessen zal verder overwegen in hoeverre hij ons periodiek wat aankondigingen kan (laten) mailen t.a.v. zaken die in de wijk gaan gebeuren, zodat we in de toekomst niet meer (on-) aangenaam verrast worden.
Andriessen feliciteerde ons nog met het eerste lustrum van de website, er werd nog een foto gemaakt bij het wijkbureaubord en ieder ging zijns weegs.