Creaduivelin

Zo af en toe kom je ze wel eens tegen, die mensen met onstuitbare creativiteit. Het moet er gewoon uit. Altijd, ieder kwartier wel een nieuw idee. Niet bij te houden, tenzij je de hele dag een opschrijfboekje bij je draagt. In de Mauritsstraat woont zo’n creaduivelin. Als je zachtjes langsvliegt en voor het raam van haar werkkamer op de eerste verdieping even, stil zwevend, naar binnen kijkt kan het heel goed zijn dat je haar met schaar, acryl, kwasten, foto’s, computer, lijm, papier, plastic, kroontjespen, Rotering, Oost Indische inkt, viltstiften, stanleymes, potloden, haarlak, vernis, stempels, linoleum, gutsen en lettersjablonen, aan haar werktafel, onder haar werklamp in de weer ziet. Om haar heen de boeken, foto’s, schilderijen, takken, bloemen, gedichten die haar inspireren. Kijk daar ligt ook een dik notitieboek. Felle kleuren, fraaie meest grafische vormen en letters springen eruit en zweven door haar kamer.
Een prachtig werkboek. Ze zal er beslist meer hebben als je ziet hoe vlug zo’n boek vol zit.
Soms maakt ze snelle werkstukken op losse vellen naast het boek. Wederom de mooiste dingen die ze overigens vaak ook net zo snel weer verscheurt of weggeeft.
Zelf vindt ze het eigenlijk allemaal niet zo bijzonder, lijkt het. Ze doet er nogal gewoon over. “Ach ja, ik kan het niet laten”.

RB

Via deze link vind je meer werk.Pimpelmees op Fiks schoonmaakmiddel, Kanarie op koffiekop (Photoshop en verf)

Huis te koop, allemaal veranderbaar  (Pentekening met druk en sjabloonletters)

Klimaat in Mauritsstraat  (Jpeg-kleurenprints van website met bootjes van Google, bever met Oost Indische inkt, witte acryl en lettersjabloonclippings)