Ontroerend dierenpoortje

Ontroerend. Een nieuw hekwerk bij het voetgangerstunneltje naar Bloeyendael. Heeft het een speciaal poortje voor dieren?

Sinds deze week staat er een nieuw groen hekwerk langs het plateautje bij de ingang van de voetgangerstunnel naar Bloeyendael. De gemeente wil wankelen ter been er kennelijk voor behoeden om in het water te vallen. Nooit geweten dat daar kans op was. Maar sinds het dodelijke incident met de ingestorte brug aan de Oudegracht (die van een verkeerde constructie was, en alleen rustte op een paar keilbouten die in de kademuur verankerd waren, anders dan bijna alle andere bruggen in de stad die gewoon op de grond rusten) is de gemeente overijverig alle mogelijke risico's rondom bruggen aan het afdekken.
Vandaar een nieuw groen hekje. Ontroerend aan dat hekje is echter dat er een speciaal poortje in aan is gebracht. Door dat poortje kunnen kleine dieren (misschien eendenkuikens en ook het waterkonijn?) op de loopplank stappen. Die loopplank was alweer maanden eerder aan de muur, net boven het water bevestigd. Zo kunnen dieren de corridor van de Biltste grift nemen. Ze moeten door het nieuwe poortje, op de plank, vandaar weer op de muur langs het water, de brug oversteken aan het einde van de tunnel en dan weer langs planken aan de overkant van het water hun weg vervolgen. Knap dier die dat lukt.

Overigens kunnen de dieren volgens uw verslaggever net zo goed tussen de spijlen door. Maar ontroerend is het.

KK 13.12.2008 

Zie hier de reactie van Gerrit Heenck - >>