Talent uit onze straat
Onze straat herbergt veel bekend en onbekend talent en dat willen we hier graag laten zien. Beeld, tekst, link naar je site... Het maakt niet uit. Het kan allemaal.

Iedere dag een verse foto

Pauline Brenninkmeijer plaatst dagelijks een nieuwe foto op haar fotoblog. Zij geeft haar prachtige foto's meer diepgang door ze met mooie teksten extra duiding te geven.
Lees hier verder

Creaduivelin

Zo af en toe kom je ze wel eens tegen, die mensen met onstuitbare creativiteit. Het moet er gewoon uit. Altijd, ieder kwartier wel een nieuw idee. Niet bij te houden, tenzij je de hele dag een opschrijfboekje bij je draagt. In de Mauritsstraat woont zo’n creaduivelin.
Lees hier verder

Tentoonstelling beelden Mieke Oldenburg in de zomer van 2005

Tijdens het afgelopen straatfeest hebben veel bewoners de "kunstgalerie aan huis" bezocht bij Eddy en Digna Weiss. Wat was het een genoegen kennis te nemen van het werk van kunstenaars uit de Mauritsstraat en omstreken, dat normaliter vrijwel onzichtbaar blijft voor ons buurtgenoten.
Zo hebben we ook de beelden van beeldhouwer Mieke Oldenburg, woonachtig in de Dillenburgstraat, kunnen bewonderen.
Er zijn de komende zomer weer veel mogelijkheden haar werk te bewonderen.
Lees hier verder

SIMCHE, lekkere klezmermuziek

Vooral de vitaliteit, die de klezmermuziek kenmerkt, heeft zowel liefhebbers van klassieke-, jazz- en populaire muziek ertoe gebracht om zich hiervoor spelend en luisterend open te stellen. Onze straatgenote Jet Derks (links onder) zit midden in de Klezmer.
Lees hier verder

De Mauritskeuken

Sinds September 2002 verschijnt de rubriek
"DE MAURITSKEUKEN" onder redactie van culinair expert Renee van Andel. Ongeveer elke drie weken een recept/menu, aangepast aan het seizoen. Heeft u menuverzoeken, dieetproblemen, last van klonterende sauzen? Of het nu gaat over koken, braden, bakken, stoven, wokken of smoren, u kunt mij alles vragen via: r.m.v.andel@wanadoo.nl

Lees hier verder

Wilhelminaparkgedicht & Mauritsstraatlied

Doktoren schijnen er erg graag te wonen:
het grote aantal bijna-dode mensen;
verpleegsters en studenten, slechtgevoed

Oostelijk in Utrecht, bij het stadion, ligt een aardig wijkje, een soort van bastion
Achter het park daar moet je zijn

Lees hier verder

Openwebpodium

Als initiatief opgericht door Pauline Brenninkmeijer en Jack Pheifer van nummer 54 het: Openwebpodium.com Een site waar (amateur) schrijvers, fotografen, schilders etc. een mogelijkheid tot publicatie krijgen. De site is aangemeld bij 3000 zoekmachines.
Iedereen in de Mauritsstraat kan publikaties aanbieden.

Mauritsstraat Ensemble (Mauritsstraat 58)

Het Maurits Enemble oefent eens per week in de Mauritsstraat bij Arjen thuis op nummer 58. Af en toe vinden ze het leuk om op te treden.
Op vrijdagavond 21 juni gaven zij een succesvol optreden op Mauritsstraat nummer 25 voor meer dan 60 mensen.

Lees hier verder

Peter Verhaak (Mauritsstraat 47)

KWARTET!
Op ongezette tijden, meestal een rustige zondagmiddag, wil er nog wel eens een milde vorm van geluidsoverlast van Mauritsstraat 47 overwaaien. Kwartet! repeteert.

Beluister het hier


Paul van der Plas (Mauritsstraat 16)

Fabel over het laatste avondmaal van het
Mauritsstraat-zangkoor
Het laatste straatfeest dateert van 26 juni 1999. Lang geleden alweer. Een aardig voortvloeisel van het straatfeest was het ontstaan van het Mauritsstraat-zangkoor. Zo’n 30 vrouwen en mannen uit de straat en nabije omgeving repeteerden in enkele huiskamers, en zongen op die gedenkwaardige warme zaterdag in juni drie liederen op het toneel in het midden van de straat. Onder andere werd daar het Mauritsstraatlied (zie onderaan deze pagina) voor het eerst publiekelijk ten gehore gebracht. Lees hier verder


Kitty Kylian (Mauritsstraat 17)

Mauritsstraat
'O gatverdamme Gerrit, container bij de buren.'
'Zijn die ook al begonnen? Dat is dat nieuwe stel.
Een tikkeltje verbouwen mocht daarbinnen trouwens wel.
Dat trappenhuis is rot. En 't vocht loopt langs de muren.'

 

Lees hier verderPauline Brenninkmeijer (Mauritsstraat 54)

Ik maak veelvuldig foto's van details die mij treffen in de natuur, op straat, binnenshuis. Een hoopje herfstbladeren, een verzameling stenen, een grillige boomstam, zomaar dingen die toevallig op straat liggen.

Lees hier verder


Remake, buro voor architectuur (Mauritsstraat 38)

Op Mauritsstraat 38 zit Henk vd Woude met Remake, zijn buro voor architectuur. Hij heeft het in 2000 met Radia Elgarbi opgericht. Samen willen ze de bestaande ruimte ordenen, herscheppen!

kijk hier op hun website